Megosztás

Webáruház nyitás, webáruház készítés

Cégünkről

Az 1839-ben Széchenyi által alapított Első Pesti Hengermalom Társasággal kezdődött a korszerű magyar malomipar megteremtése. Cégünk a nagy elődök nyomdokain haladva igyekszik megőrizni a múlt örökségét, és alkalmazkodni a XXI. századi igényekhez és kihívásokhoz.

1993-ban a volt Budapesti és Pest-megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat jogutódjaként alakult az Első Pesti Hengermalom Rt. Tulajdonosi köre összetett, a részvények a korábbi és jelenlegi dolgozók, illetve mezőgazdasági vállalkozások tulajdonában vannak. Az 50 000 tonna éves őrlő kapacitással bíró Rt. hazánk 10 legnagyobb malomipari vállalata közé tartozik. 
A cég jelenlegi formájában 2000-ben jött létre, és 4 malomüzemet és egy gabona tárházat üzemeltet, valamint érdekeltséggel rendelkezik egy takarmánykeverő és agripelletet előállító üzemben is. Az 1,4 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező cég biztos vagyoni hátteret nyújt Budapest és vonzáskörzetének lisztellátásában vállalt szerep betöltéséhez.
 Adottságainkból és a kor igényeiből adódóan különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a különleges őrlemények piacán vezető szerepet töltsünk be.